На Закарпатті найгарнішому озерув Україні Синевир загрожує екологічна катастрофа - аномальна спека, яка зафіксована в 2015 році, призвела до значного зменшення у водоймах краю.

Площа озера становить близько 5 гектарів, живлять його струмки. Відтік води перегороджує гірський обвал, а з самого озера вода просочується через підземні ходи, утворює потік і впадає в Тереблю. Завдяки цій особливості Синевир ніколи не розливається, навіть у найлютіші паводки, повідомляє "Закарпатський Кореспондент".

Наголошується, що водойма знаходиться на висоті 989 метрів над рівнем моря, а його середня глибина становить 10-12 метрів, а максимальна досягає 24 метрів. З 1989 року на територіях навколо озера був створений Національний парк Синевир. Посередині озера знаходиться крихітний, площею всього кілька метрів, острівець. Його називають Морським оком. І ось якраз в 2015 році на Закарпатті зафіксована аномальна спека, вперше за 150 років. Такі зміни призвели до значного зменшення води в водоймах краю.

Читайте також: Москаль заборонив експортувати ліс із Закарпаття

Як повідомлялося, раніше в Південному Бузі Миколаївської області, в результаті замору риби загинуло 100 тис. Річкових бичків. Серед причин замору експерти ГСЧС називають брак кисню у воді, яка виникла в результаті спеки. Додатковим фактором може бути забруднення річки викидами промислових підприємств.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще