На Закарпатті влаштували великий фестиваль-ярмарок "Гуцульська бринза", на який завітав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Про це пише місцеве видання Закарпатский Корреспондент.

"Торік фестиваль не проводився, але зате в нинішньому він порадував своїм яскравим колоритом і навіть, незважаючи на проливний дощ і грозу, на довгоочікуване свято зібралися близько п'яти тисяч гостей", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Борщові провели свято патріотів-борщеманів (фото)

Фестиваль організовують, щоб популяризувати вівчарство, відродити народні гуцульські традиції та звичаї мешканців Закарпаття.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

На заході грали аматорські фольклорні колективи. Драйву і динаміки надали гостям сопілки, дримби і трембіти.

Для відвідувачів влаштували різноманітні ігри та забави, веселощі та запальні танці на будь-який смак.

Тут можна було побачити і придбати твори закарпатських майстрів з дерева та овечої шерсті.

В кінці серпня та на початку вересня отари овець повертаються з тривалого випасу в горах. Вівчарі звозять із верховинських долин в села сир, який дозрів за літо.

Довідка. Вурда, будз, бринза - це різновиди сиру з овечого молока. Здається, що молоко у всіх овець однакове, і варять сири за одним рецептами, але насправді в кожному селі, яких 32, зовсім різна за смаком бринза.