Археологи знайшли памятки XVII століття під час проведення розкопок на Поштовій площі.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, про це заявила директор Департаменту культури Діана Попова.

Історики припускають, що нова знахідка може бути дерев'яною фортифікаційною спорудою.

"Лише після того, як археологи завершать всі дослідження двох шарів – XI та XVII століття, а також проведуть їхню консервацію, ми зможемо чітко визначитися з музеєфікацією цих безцінних історичних пам'яток", – зазначила Діана Попова.

Нагадаємо, що під час розкопок на Поштовій площі знайшли артефакти ще взимку 2015 року. Цілий культурний шар глибиною вісім метрів відкопали під час будівництва.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Поштову площу повністю облаштують до Дня Незалежності

Археологи заявили, що історичні надбання відповідають XI–XIII століттю. 27 лютого будівництво на місці знахідки зупинили через загрозу знищення історичних пам'яток.

На початку червня 2015 року було створено інформаційний штаб, який почав напрацьовувати концепцію консервації та музеєфікації знайдених артефактів.