У місті Дзержинську Донецької області місцевий житель зберігав великий арсенал зброї і боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області.

Правоохоронці провели санкціонований обшук двох гаражів, що належать чоловікові. Він перетворив їх у збройне сховища.

Співробітники міліції під час обшуку виявили протитанкову міну і три протипіхотні міни. Одна з них була зовсім нова і важила 23 кг. Також в гаражі чоловік зберігав чотири нових ручних протитанкових гранатометів "Муха", 16 гранат Ф-1 і РГД-5, більше шести тисяч патронів до кулемета, автомату і пістолету калібрів 7,62 мм, 5,45 мм і 9 мм.

Крім того, правоохоронці вилучили у правопорушника близько трьох кілограмів тротилу і майже півкіло пластиду, бікфордові шнури, детонатори, багнет-ножі, каски, бронежилети.

Популярні новини зараз
Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах В Україні оновили правила для виїзду за кордон Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Читайте також: Військовий намагався провезти до Києва зброю із зони АТО

Зброю, боєприпаси та вибухівку, за словами зловмисника, йому приносили на зберігання знайомі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами". Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Луганській області росіянинові не дали вивезти молодих українок до Росії. Правоохоронцям вдалося затримати чоловіка.