У Криму навчання українською і кримськотатарською мовами вибрали батьки 0,5% і 2,76% дітей відповідно. Про це повідомляє Міністерство освіти, науки та молоді Республіки Крим.

На початок 2015/2016 навчального року українською мовою навчаються 949 дітей. Навчання організовано в 22 загальноосвітніх організаціях 13 регіонів Республіки Крим. У нинішньому навчальному році було відкрито 2 перших класи з українською мовою навчання. В Алушті та Феодосії є дві школи, в яких навчання проводять українською мовою.

Читайте також: Кримські татари готують блокаду окупованого півострова

Кримсько-татарською мовою навчається 5 083 дитини. У Криму функціонує 15 загальноосвітніх організацій з кримськотатарською мовою навчання. Всього по Республіці Крим навчання кримськотатарською мовою організовано в 53 загальноосвітніх організаціях 17 муніципальних районів і міських округів. У поточному навчальному році відкрито 37 перших класів. У порівнянні з минулим навчальним роком кількість учнів у класах з кримськотатарською мовою навчання збільшилася на 188 осіб.

Нагадаємо, першого вересня більше п'яти тисяч дітей-переселенців з Криму пішли в школу за межами півострова.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще