На Херсонщині Служба безпеки України затримала сепаратиста, який допомагав Російській Федерації захопити Автономну республіку Крим. Про це повідомляє СБУ.

У лютому 2014 року зловмисник виїхав до Криму для участі у загонах "самооборони". Приєднавшись до терористичного угруповання "казаків", він чергував зі зброєю на блокпостах, блокував українські військові частини, закликав громадян взяти участь у незаконному референдумі про статус Криму.

Правоохоронці встановили, що за свої злочини сепаратист у вересні минулого року був нагороджений фейковою владою Криму штандартом ручної роботи.

Читайте також: Севастопільский мер-сепаратист займається бізнесом у Києві

Повернувшись до Херсонської області, зловмисник був затриманий Службою безпеки України.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Під час обшуку в його помешканні вилучили незареєстровану мисливську рушницю та гранату РГД-5.

Зловмиснику повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.