Сьогодні в Івано-Франківську на вулиці Коновальця, 46 відкрили перший в Україні музей Небесної Сотні. Пише Stanislavske.tv.

На відкриття музею з`їхались родичі загиблих на Майдані з усієї країни.

Автором проекту музею став відомий на Прикарпатті художник Роман Бончук. Консультантом був батько Романа Гурика – Ігор Гурик.

"Це робота студентів-волонтерів, людей небайдужих до нашої історії. Це продукт, який, може, трошечки відходить від музейних стандартів. Він має щось нове. Музей буде постійно оновлюватись і постійно змінюватись, чимось доповнюватись", – розповідає Роман Бончук.

Читайте також: У Запорізькій обладміністрації "загорілася" шина (фото)

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Робота над музеєм тривала близько року. Він поділений на кілька частин – про самооборону, про мистецький майдан, про медичну сотню, про реквієм та про молитовний майдан.

Серед експонатів – саморобна зброя захисників Майдану, щити, каски і навіть катапульта. Також є особисті речі Романа Гурика. Їх музею передав батько Героя.

"До останньої хвилини ми не могли розлучитися з речами. Коли вже передавав їх Роман Бончуку, то сказав, що він тепер відповідає за них, щоб вони, не дай Бог, не пропали, бо для нас це дуже важливо. Я знаю, що людям це буде цікаво. Людям це потрібно побачити. Кожен з нас, будучи простою людиною, може зробити щось велике для інших", – каже Ігор Гурик.

Як відомо, музей Небесної Сотні в Івано-Франківську працюватиме щодня.