Відразу після винесення обвинувального вироку, Ольга Воржеінова звернулася до суду з проханням про амністію і незабаром була звільнена. Пише "Depo.Харьков".

Медсестра з міста Чугуїв Харківської області Ольга Воржеінова, засуджена за побиття активістів на Евромайдане в Харкові, вийшла на свободу. Про це повідомив прес-секретар управління Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області Ярослав Костюченко. "Вона звільнена за амністією", - сказав він.

За його словами, Воржеінова відразу після виступу в силу обвинувального вироку, звернулася до суду з проханням про застосування до неї амністії. Таким чином, підкреслив Костюченко, покарання вона практично не відбувала.

Читайте також: Відкрито справи проти суддів, які переслідували активістів Євромайдану

"Вона пробула в Орджонікідзевському виправному центрі №79 у Дніпропетровській області рівно стільки, скільки знадобилося для розгляду її клопотання", - розповіла прес-секретар управління.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

З посиланням на свої джерела видання повідомило, що Воржеінова мала право на амністію, оскільки доглядає за старою матір'ю і дочкою-інвалідом.

13 квітня 2014 в Харкові люди з бітами і в масках напали на активістів євромайдан, постраждало близько 50 осіб. Пізніше в інтернеті з'явилося відео, де жінка ногами б'є закривавленого чоловіка. Під час слідства правоохоронці встановили її особу. 9 лютого Воржеінову суд визнав винною і засудив до 1,5 років обмеження волі.

Свою провину Воржеінова, яка була активісткою Антимайдану, не визнала.