Прокуратура Криму повідомила чільнику окупаційної адміністрації Криму Сергію Аксьонову про підозру у незаконному заволодінні майном Міжнародного дитячого центру "Артек".

З урахуванням зібраних 11 вересня 2015 року доказів у справі, "голові" незаконно створеного органу "Ради міністрів Республіки Крим" Сергію Аксьонову повідомлено про підозру у вчиненні злочину, йдеться у матеріалі прес-служби прокуратури АРК.

За інформацією відомства, Аксьонов, "зловживаючи своїм службовим становищем, порушив законодавство України і незаконно заволодів майном Державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр "Артек" у особливо великих розмірах - вартістю майже 250 млн. грн - на користь третіх осіб – держави Російська Федерація".

Йомц загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Читайте також: Загиблих у Сирії росіян привезли до Криму

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Раніше прокуратура АРК вже розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння та передавання у власність Російській Федерації майна, яке належить Державному підприємству України "Міжнародний дитячий центр "Артек".

Нагадаємо, що 2 квітня 2015 року Україна звернулась до ЮНЕСКО з проханням захистити "Артек" від Росії.