У самопроголошеній Донецької народній республіці вважають за доцільне розпочати обговорення питання про перенесення виконання комплексу заходів щодо врегулювання ситуації в Україні на 2016 рік.

Про це сказав повпред "ДНР" Денис Пушилін, передають російські ЗМІ.

"Враховуючи той факт, що ця процедура (перегляд конституційної реформи. - Прим.ред.) займе не менше ніж чотири місяці за законодавством України, тобто при найбільш оптимістичному розвитку подій ми виступаємо за 2016 рік, досить доцільно вже починати обговорювати перенесення термінів виконання Комплексу заходів на 2016 рік", - сказав Пушилін.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що попросив представника Києва в контактній групі Леоніда Кучму скасувати раніше зроблену заяву про продовження Мінських угод в 2016 році. За словами Порошенка, "всі повинні виконати свої зобов'язання в 2015 році".

Читайте також: Менше третини жителів окупованих територій підтримують "ДНР"

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада на позачерговому засіданні прийняла в першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації. "За" проголосували 265 народних депутатів з 368, зареєстрованих у сесійній залі. "Проти" - 87 депутатів, 5 - утрималися, не голосували - 11.

Згідно з регламентом Верховної Ради, парламент попередньо схвалює законопроект (у першому читанні) мінімум 226-ма голосами. Потім на наступній сесії для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно не менше 300 голосів парламентаріїв.