За фактом розповсюдження на форумі видавців у Львові книг антиукраїнського змісту, які надруковані під маркою Харківського видавництва Фоліо, порушено кримінальну справу.

Про це повідомив начальник управління Служби безпеки України в Львівській області Віктор Андрейчук під час наради у Львівській облгосадміністтраціі, передає "ЛігаБізнесІнформ",

"У цій справі не все так просто. Частина книг під маркою українського видавництва була надрукована в Російській Федерації", - зазначив він.

Це, за його словами, була спецоперація російських спецслужб.

Матеріали по даній справі передали в СБУ Харківської області.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Андрейчук вважає, що такі масштабні заходи, як форум видавців будуть використовуватися і надалі для дестабілізації ситуації в нашій країні.

Читайте також: "Вона торкнулась кожного": дитячі книги про війну на Форумі видавців

"Ми повинні розуміти, що чим спокійніше буде на сході, тим голосніше буде на заході країни", - підкреслив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Він резюмував, що коли менше будуть стріляти в Донецькій і Луганській області, тоді буде збільшуватися ймовірність різного роду провокацій на західній Україні.

Нагадаємо, з дев'ятого по 13 вересня в Львові проходило найбільше в Україні захід книжкового ринку - Форум видавців.