Очільник Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук просить прем'єр-міністра Арсенія Яценюка ініціювати внесення змін до лісового законодавства для дозволу вирубки лісів на висоті понад 1,1 тис. метрів над рівнем моря.

Про це йдеться в письмовому зверненні Гончарука до Яценюка, передає прес-служба ОДА.

"Термін дії мораторію на проведення суцільних вирубок на гірських схилах у смереково-букових лісах Карпатського регіону на висоті 1 100 метрів над рівнем моря закінчився ще в 2010 році. Мораторій призвів до того, що в таких лісах запущена лісова інфраструктура, а частина гірських лісів області має величезні площі переспілих ялинових деревостоїв", - йдеться в листі губернатора.

Також Гончарук звернув увагу на незручність для лісорубів постанови Кабміну від 22 жовтня 2008 року №929 про заборону вирубки в букових лісах у період з 1 травня по 30 вересня.

Читайте також: У Львові встановили стовп ганьби російським товарам (фото)

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Якщо заготовлювати бук у літній період, то дрова мають оптимальні показники за вологістю до початку опалювального сезону. Це питання вкрай важливе і актуальне у контексті забезпечення енергетичної незалежності нашої держави", - зазначається в листі.

Нагадаємо, Кабмін має намір перевірити правомірність вирубки лісів у Чернівецькій і Закарпатській області.