У шкільній їдальні в місті Маріуполі отруїлися 57 учнів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

В ніч на 18 вересня до лікарні звернувся учень п'ятого класу навчально-виховного комплексу школи-колегіуму №28. Він скаржився на різкі болі в животі та підвищення температури тіла.

Крім цього, зі схожими симптомами залишилися лікуватися за місцем проживання ще 57 учнів цього навчального закладу.

Відомості за цим фактом внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею Кримінального кодексу "невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Наразі правоохоронці, під процесуальним керівництвом прокуратури, встановлюють причини, що призвели до масового отруєння школярів.

Читайте також: Постояльців столичного готелю госпіталізували з гострою інфекцією

Представники санстанції взяли проби питної води та готової їжі у шкільній їдальні на відповідність санітарним нормам. Також призначено декілька експертиз, які допоможуть встановити причини отруєння.

Правоохоронці проводять розслідування.

Винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.