Вчителів кримськотатарської мови у школах окупованого Криму позбавляють педагогічного стажу, а сам предмет можна вивчати лише позаурочно. Про це у Facebook написав член Меджлісу кримськотатарського народу Ескандер Барієв.

Згідно з повідомленнями вчителів і батьків з Криму, в школах значно скоротили викладання кримськотатарської мови. Тепер цей предмет можна вивчати лише в позаурочний час, 7-8 уроком.

"Крім того, часто буває, що викладачам і дітям припадатиме по пів-уроку ходити по поверхах в пошуках вільного кабінета, а якщо пощастить, то зможуть позайматися", - написав Барієв.

Читайте також: Губернатор Херсонщини готується до блокади Криму

Він також нагадав, що "оскільки кримськотатарська мова та література не внесені до навчального плану, то викладання кримськотатарської мови не входить до педагогічного стажу вчителів".

Нагадаємо, у червні так звана влада окупованого Криму не ухвалила поправки до закону, згідно з яким вивчення кримськотатарської та української мов стало б обов'язковим в Криму.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще