Через воєнні дії взимку Донбас може лишитися без води, а відтак і без тепла.

Через пошкодження водопровідної системи десятки людей по обидва боки лінії зіткнення вже зараз не мають доступу до водопровідної води, повідомляє Радіо Свобода.

"Води немає. Трапляється, що шкодять самі люди, які контролюють водоканал. Такі факти у нас були. Трапляється, що на верхні поверхи нам води не дають", - говорить пенсіонерка Клавдія Алексеєва, жителька Кам'яно-Брідського району Луганська.

Дефіцит води на території Донецької і Луганської областей може залишити без тепла жителів цього регіону взимку, а також мати тривалі наслідки для приготування їжі, йдеться у звіті ОБСЄ.

Як зазначається, ситуація погіршується тим, що водопровідна система потребувала серйозного ремонту ще до початку війни на сході України у квітні 2014 року. Через ескалацію насильства ремонт став неможливим.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Настільки потужні насоси там стоять, що нам вони взагалі не потрібні. Із усього об'єму води, яка підіймається, лише 5 відсотків йде на територію, яка не окупована. Решту – ми перекачуємо туди. Але я знаю, що у місті Первомайськ порушені водогони, тож уже три місяці вони без води. Зараз ми вирішуємо питання доступу до цих мереж", - сказав заступник керівника Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов.

Ханатов зауважив, Україна постачаючи на окуповані території воду, зазнає мільйонні збитки.

Читайте також: На честь Дня Маріуполя пройшов парад вишиванок (фото, відео)

Як зазначалося раніше, Україна за січень-серпень 2015 року скоротила споживання природного газу порівняно з січнем-серпнем 2014 року на 20,2%.