Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження через самовільне відкупорювання гендиректором "Масандри" Яніною Павленко однією з 5 пляшок 240-річного Херес-де-ла-Фронтера з колекції підприємства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

Вино було відкрито спеціально для президента Росії Володимира Путіна і екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі.

"Збиток оцінюється в більш ніж 2 мільйони гривень", - повідомив перший заступник прокурора АР Крим Назар Холодницький.

Правда, звинувачення можуть бути пред'явлені тільки заочно, оскільки в даний час Крим контролюється Росією, а "Массандра" перейшла у відомство Управління справами президента РФ.

Про те, що, догоджаючи високим гостям, Яніна Павленко відкоркувала пляшку найстарішого вина енотеки "Масандри", написало російське видання "Промислові відомості".

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Берлусконі став персоною нон-грата в Україні

Унікальне колекційне вино Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 привіз до Криму з Іспанії засновник "Масандри" граф Михайло Воронцов. У енотеці Масандри зберігалося 5 пляшок Херес-де-ла-Фронтера, ще дві пляшки були продані на аукціоні Сотбіс в 1990-му і 2001 роках.

Вартість пляшки такого вина, за різними оцінками, сьогодні становить від 100 до 150 тисяч доларів.

Нагадаємо, 11 вересня президент РФ Володимир Путін в окупованому Криму зустрівся з екс-прем'єром Італії Сільвіо Берлусконі.