Працівники Служби безпеки попередили спробу виведення в окупований півострів Крим більше двох сотень млн. грн державних коштів електроенергетичної галузі.

Про це розповіли у прес-службі СБУ.

"На момент анексії АР Крим державне підприємство "Енергоринок" мало заборгованість на цю суму перед однією з кримських енергокомпаній. Згодом постановою Кабінету Міністрів України перерахування державних коштів підприємствам, що знаходяться в тимчасово окупованому Криму, були заборонені", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Донеччині затримали контрабандистів з 15 тоннами продуктів

Натомість, кримські підприємці, використовуючи фіктивні договори, здійснили переуступку боргу однієї з українських енергокомпаній, з якою мали спільного власника.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ця компанія через механізм примусового стягнення за судовими рішеннями робила спроби отримати кошти з ДП "Енергоринок". Гроші планували направити на рахунки кримської компанії.

Співробітники СБУ зібрали документи, які зробили неможливим ухвалення необґрунтованих судових рішень у справі.