У селі Катеринівка Кременецького району парафіяни київського та прихильники московського патріархату побилися через церкву. Про це повідомляє УМВС Тернопільської області.

Міжконфесійний конфлікт у цьому селі триває вже давно. Представники української православної церкви Київського патріархату та української православної церкви Московського патріархату не можуть поділити сільський храм. Згідно з розпорядженням голови Тернопільської облдержадміністрації, визначено почергове користування храмом між двома громадами. Однак прихильники московського патріархату відмовилися передати ключі від храму представникам київського патріархату.

Читайте також: Одеські бабусі побилися через лавочку (відео)

Вчора до храму прийшли представники УПЦ КП та одного з громадських об'єднань для проведення богослужіння. В цей час до церкви прибули прихильники московського патріархату та привезли з собою близько 200 невідомих осіб.

Між двома громадами виник конфлікт та сутичка. Правоохоронці, які прибули на місце події та намагалися припинити протиправні дії, також отримали тілесні ушкодження. За медичною допомогою з різними травмами звернулися кілька працівників міліції. Під час конфлікту у правоохоронців також вкрали спецзасоби та порвали їм одяг.

Близько опівночі працівникам міліції вдалося локалізувати конфлікт і не допустити його розгортання.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження. Правопорушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще