З початку 2015 року "машина-амфібія" очистила 15 столичних водойм.

Про це повідомив директор КП "Плесо" Денис Пікалов, передає УНН.

За його словами, водні об'єкти в Києві очищали за допомогою багатофункціональної машини "Truxor" DM4700В, яка є безпечною для навколишнього середовища.

"Вартість години роботи цієї машини становить 431,42 грн. Вартість подачі механізму - 300 грн. Зокрема, послуги з очищення водойм у парках" Орлятко "і" Відрадний "обійшлися в 7000 грн", - розповів Пікалов.

Така машина спеціалізується на видаленні з водойм побутових відходів і надмірну високу рослинність - очерет, рогозу і водорості біля берега.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"В цілому, були виконані роботи на загальній площі в 25 га. В даний час очистку провели на 15 об'єктах. Це акваторія Дніпра біля моста Метро і мосту Патона, озеро Тельбін, Синє, Веселка, Жандарка, Біле, Сонячний, озеро парку" Орлятко ", озеро парку" Відрадний ", Русанівський канал, пляж Дитячий, Центральний, Чорторий, зони відпочинку" Веселка "і" Наталка ", - повідомив директор КП" Плесо ".

Читайте також: Фото дня: рятівники помітили в Дніпрі "русалку" (відео)

До кінця листопада машина-очищувач буде працювати на Русанівській протоці поруч з Русанівської косою. Також в затоці Оболонь на території урочища "Наталка", Совських ставках та ін.

"Оптимальний час для роботи машини" Truxor "- з середини березня по кінець листопада у міру появи і росту рослин. Необхідність повторного очищення водойм залежить від кліматичних умов і змін погоди. Цього року у зв'язку з низьким рівнем води і аномально спекотною погодою деякі водойми будуть чистити заново орієнтовно через два місяці після першого очищення ", - повідомив Пікалов.