Військовослужбовці групи Цивільно-військового співробітництва знайшли боєприпаси в будівлі одного з населених пунктів Мар'їнського району Донецької області.

Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook, їх зібрали власноруч фермери.

"Знайшли 47 снарядів калібру 152 мм, одну міну 80 мм, 26 пострілів калібру 30 мм, а також фрагменти снарядів від РСЗВ "Смерч", які не розірвалися", - йдеться у повідомленні.

Начальник групи ЦВС підполковник Олександр Гвоздков повідомив, що до військовослужбовців звернувся керівник одного з фермерських господарств з проханням допомогти утилізувати цей небезпечний арсенал.

Фермери знайшли боєприпаси на полях під час їхньої обробки сільськогосподарською технікою. Після чого фермери переносили небезпечні знахідки до цієї будівлі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У штабі повідомили, що сапери швидко прибули на місце події. Оцінивши ситуацію, вони вирішили вилучити снаряди на місці підриву та знищити їх вибуховим способом.

Військові зазначили, що фермере могли травмуватись, адже не обережно поводились зі снарядами,

Читайте також: На Львівщині затримали француза із арсеналом зброї (фото)

Нагадаємо, що вчора на прикордонному пункті пропуску "Краковець", що на Львівщині, у автомобілі одного із подорожуючих прикордонники виявили мисливську зброю з набоями.