Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі ініціює будівництво автобану сполученням Бухарест-Одеса.

Про це повідомляє "Новое время".

"Траса - це двері в ЄС. Спочатку її потрібно відремонтувати, але ми одночасно готуємо проект для концесійної дороги з міжнародним кредитором. Нам потрібен автобан Бухарест-Одеса", - зазначив він.

Очільник Одеської ОДА розповів, що українська сторона веде переговори з Азербайджаном щодо цього проекту.

"Зараз ми домовляємося з азербайджанцями, щоб перевести торгові потоки з Китаю в Середню Азію, Азербайджан і Грузію. Потім - в Одесу, далі - в Румунію", - наголосив Саакашвілі.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Він додав, що як тільки ця "логістика запрацює, підуть великі гроші".

Одеса, за його словами, має стати "своєрідним офшором для Євросоюзу в сучасному розумінні".

Він вважає, що Одеса повинна світовим центром розваг та ігорного бізнесу тому, що туризм є формуванням безпеки і бренду країни.

"Кам'янець-Подільський - світове чудо. Білгород-Дністровський може бути одним зі світових центрів туризму. Не кажучи вже про Львів. В цій країні є туристичні місця", - сказав голова Одеської ОДА.

Читайте також: Яценюк паралізував розмитнення товарів - Саакашвілі

Для їх розвитку, за його словами, необхідно підвести туди дороги, розрекламувати. Він вважає, що Україна може спокійно приймати 20-30 мільйонів туристів на рік, а частка Одеси складала б 5-10 мільйонів іноземців.

"Біля одеського узбережжя набагато більше переваг, ніж у болгарських Золотих Пісків", - наголосив Саакашвілі.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко пообіцяв Саакашвілі виділити гроші на будівництво дороги Одеса-Рені.