Під час огляду міжнародного пасажирського потягу Київ-Москва правоохоронці знайшли 100 кілограмів бурштину, військове обладнання на 100 тисяч доларів та ювелірні вироби.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Співробітники спецслужби виявили схованки у нішах вагонів потягу та вилучили з них шість мішків бурштину вагою 100 кілограмів, два комплекти обладнання для керування військовими та цивільними літаками вартістю понад 100 тисяч доларів США, а також майже 30 кілограмів золотих і срібних ювелірних виробів та запасні частини до побутової техніки.

Тривають оперативно-слідчі дії, за результатом яких буде прийнято рішення щодо відкриття кримінального провадження - порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Встановлюються особи, також серед бригади потягу, причетні до організації контрабандного каналу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Чоловік намагався вивезти 27 тонн металопродуктів із зони АТО

Нагадаємо, нещодавно копачі, які нелегально видобували бурштин на Волині, понівечили п'ять гектарів лісу. Щоб його відновити, потрібно декілька десятків років.