Служба безпеки України затримала у Харкові диверсантку терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Ліса".

Як повідомляє прес-центр СБУ, влітку цього року її "закинули" до харківського регіону для координації діяльності диверсійної групи, яку знешкодили напередодні Дня незалежності.

Загальне керівництво операцією та її фінансування здійснював з території Росії ватажок терористичної організації "Оплот" Євген Жилін.

"До незаконних збройних формувань "Ліса" була завербована в листопаді минулого року під час перебування в Москві. До співпраці її залучив один з керівників терористичного угруповання "МДБ ДНР" на прізвисько "Танк", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Екс-міліціонера Київщини впіймали на співпраці з ФСБ

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

За даними СБУ, зловмисниця прибула на тимчасово підконтрольну терористам територію на початку грудня 2014 року. Там її зарахували до розвідвзводу, видали фейковий військовий квиток та особисту вогнепальну автоматичну зброю.

Терористці оголосили підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності, Кримінального кодексу України. Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.