У Львові восьмого жовтня о 13 годині пройде презентація першої "зеленої зупинки" в Україні. Вона розміщується на площі Галицькій напроти пам'ятника Королю Данилу.

Про це повідомляє прес-служба\ Львівської міської ради.

Ця зупинка громадського транспорту матиме озеленений квітами дах і задню стінку з ліанами. Авторами проекту стала ініціативна група, в рамках конкурсу молодіжних проектів "Lviv Young Project". Він став ще одним кроком до боротьби із зміною клімату, а також популяризації екологічних напрямів ландшафтної архітектури.

"Однією з причин зміни клімату є парникові гази, що виникають внаслідок антропологічного чинника. Їх надмірна кількість у місті утворюється від діяльності транспорту", - зазначили організатори проекту.

Читайте також: У львівському парку "Знесіння" вирощуватимуть виноград

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зелена зупинка, за їх словами, буде частково боротися з цією екологічною проблемою.

Організатори наголошують, що цей проект є унікальним для України, оскільки поки не існує поки що жодної аналогічної зупинки в країні.

Цей проект виявився досить дорогим. Ініціатор проекту Анастасії Рудич розповіла, що тільки покрівля з рослинами коштує майже 40 євро за кв. м.