Житомирянин відібрав у двох підлітків мобільні телефони, лякаючи їх небезпечним випроміненням. Про це повідомляє УМВС Житомирської області.

Шахрай представився працівником Міністерства надзвичайних ситуацій і вимагав у школярів, які гуляли в місцевому парку, телефони. Казав, що йому необхідно перевірити апарати на рівень шкідливого випромінювання. Після того, як діти віддали йому гаджети на перевірку, чоловік зник. Вартість телефонів, які відібрав шахрай, становить п'ять тис. грн.

Чоловіка нині розшукують. Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею шахрайство. Йому загрожує штраф до 850 грн або два роки виправних робіт.

Читайте також: Шахраї видурювали гроші на відпочинок дітей, прикриваючись Москалем

Протягом минулого року найбільш розповсюдженим шахрайством із мобільними телефонами були дзвінки нібито від близької людини із проханням зібрати гроші на відкуп. Шахраї для цього дізнавалися деякі подробиці особистого життя своїх жертв. Вигадували легенди, начебто близька людина потрапила в аварію чи у відділок міліції, і потрібні гроші на відкуп. Коли рідні погоджувалися і переказували кошти, шахраї зникали, видаливши з телефонів сім-карти.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще