Протягом останніх кількох днів фермерські господарства різних районів Закарпатської області обдзвонював чоловік та просив гроші на благодійність. Він представлявся ніби то помічником голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Про це повідомляє офіційний сайт голови Закарпаття.

Шахрай просив місцевих фермерів профінансувати відпочинок на Закарпатті 60-ти дітей зі Сходу України.

Очільник Закарпаття заявив з цього приводу, що знає із міліцейських зведень про аналогічні злочини. Вони, за його словами, відбуваються регулярно.

Зазначається, що шахраї надають фермерам рахунок якогось благодійного фонду. В ньому вказується бажана сума для переказу – 6900 гривень. Це по 2300 гривень на одну дитину, а кожен з фермерів має профінансувати відпочинок трьох дітей.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Це вже не перша спроба шахраїв видурити гроші, прикриваючись ім'ям керівники області.

Читайте також: Шахраї з Дніпропетровська обікрали банк на мільйони гривень

Москаль звернувся до громадян та попросив не реагувати на такого роду звернення. Він наголосив, що жодних доручень про перерахунок грошей нікому ніколи не давав і не збирається цього робити.

"Якщо хтось хоче видурити від мого імені гроші, одразу звертайтеся в міліцію", – сказав Москаль.

Телефонного шахрая вже розшукують правоохоронці.

Нагадаємо, у Вінницькій області співробітники управління карного розшуку затримали телефонних шахраїв. Вони прикидалися міліціонерами-хабарниками та ошукали громадян на півмільйона гривень.