Співробітниками Управління протидії злочинності у сфері економіки в Дніпропетровській області викрито корупційну схему з незаконного заволодіння державними коштами одного з філіалів державного банку України у Дніпропетровській області. Зловмисники отримували гроші шляхом оформлення та отримання кредитів на підставних осіб.

Про це йдеться на офіційному сайті МВС України.

Вказана схема була створена організованою злочинною групою з корупційними зв'язками, організатором якої є керівник одного з філіалів державного банку. До групи також входили головний економіст з кредитування банку та приватний підприємець.

В ході досудового розслідування встановлено, що організатор з метою заволодіння чужим майном розподіляла між всіма учасниками злочинної групи ролі. Вона надавала вказівки підлеглим оформлювати кредитні договори на отримання готівкових грошових коштів без участі позичальників.

В свою чергу, приватний підприємець, згідно домовленості з організатором, надавала економісту копії документів громадян України, які були отримані шахрайським шляхом. При цьому, вищезазначені копії документів не перевірялись.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: Шахраї перерахували в "ЛНР" три мільйони гривень державних грошей

Таким чином, керуюча відділенням банку, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою зі співучасниками групи у період з 2006 по 2008 рік неправомірно оформили 22 кредитні справи. За ними були отримані та присвоєні державні кошти на загальну суму більше 3 мільйонів 700 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення.

Відповідальність за такого роду діяльність передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.