У період з 20 травня до 24 вересня на Львівщині правоохоронці провели комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "Мак". Перевірку було здійснено на майже 5 тисячах сільськогосподарських підприємств та присадибних ділянок, які можуть вирощувати нарковмісні рослини. Про це інформує прес-служба ГУМВС України у Львівській області.

Загалом правоохоронці виявили 158 присадибних ділянок, на яких вирощували нарковмісні рослини. Зокрема, було вилучено та знищено 49 395 рослин снодійного маку та 2 794 кущів коноплі.

У Жидачівському, Кам'янка-Бузькому, Буському, Перемишлянському, Сокальському та Яворівському районах було зафіксовано найбільше випадків незаконного посіву маку.

До прикладу, на присадибній ділянці 49-річної жительки Кам'янка-Бузького району працівники міліції виявили 1570 рослин маку, а у Перемишлянському районі - понад 3000, на Бродівщині - понад 10,5 тис. рослин. У Золочівському районі чоловік вирощував не лише мак (1600 рослин), а й коноплю (2100 рослини).

Читайте також: У селян Чернігівщини знайшли 10 мішків конопель та зброю (фото)

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтею "посів або вирощування снотворного маку чи конопель". Близько 100 особам повідомлено про підозру у вчиненні зазначених правопорушень.

Нагадаємо, у 25-річного жителя Борислава знайшли наркотики на суму понад 120 тисяч гривень. Правоохоронці вилучили зелені кущі коноплі загальною вагою біля п'яти кілограмів, три висушені кущі, 43 пакети вже розфасованого наркотику, три банки та три коробки з майже кілограмом марихуани, пристрій для її куріння.