У Тернополі на зупинці громадського транспорту з'явилася бібліотека. Книги можна читати, очікуючи автобус, або взяти із собою. Головне, повернути їх цілими і неушкодженими, кажуть організатори. Перша у місті зупинка-бібліотека "запрацювала" на вулиці Новий Світ, 1.

Подала ідею тернополянка Валя Головань. Допомогти втілити зголосилися кандидати у депутати.

"Я би дуже хотіла, щоб в моєму місті також була така зупинка, куди би я могла приносити власні книги і давати можливість іншим почитати. І також би я читала інші книги", - каже сайту "ІнТБ" дівчина.

Читайте також: Порошенко підписав указ про патріотичне виховання молоді

Частину книжок принесли жителі міста. Своїми запасами літератури поділилася місцева бібліотека. Також організатори читальної зупинки закликають тернополян приносити свої книжки. Кажуть, що в Європі такий вид буккросінгу користується великим попитом серед дітей та дорослих.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Зараз на полицях зупинки-кіоску півсотні книжок. Є українська та світова література. Один з перехожих зацікавився "Маленьким принцом" Екзюпері.