Сьогодні зафіксували четвертий випадок вірусного гепатиту А у дитини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Держсанепідемслужби в Києві.

"У всіх чотирьох п'ятирічних дітей виявили гепатит А. Вони відвідували старшу групу дошкільного навчального закладу №672 у Дніпровському районі Києва, по вул. Кибальчича, 17", - йдеться в повідомленні.

"Зараз троє хворих госпіталізовані в інфекційне відділення, ще одна дитина не госпіталізована", - заявили в санепідслужбі.

Варто відзначити, що фахівці провели позапланову перевірку в дитсадку №672.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Відібрано 40 змивів з об'єктів довкілля та проби питної води. У результаті лабораторних досліджень кишкової палички у змивах не виявлено. У закладі двічі провели дезінфекцію. За дітьми і співробітниками дитсадка організовано медичний нагляд інфекціоністом і педіатром.

Читайте також: В столиці судитимуть батьків двох хлопчиків через їх отруєння

Нагадаємо, гепатит А є захворюванням печінки, викликаним вірусом, який поширюється при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Недуга тісно пов'язана з відсутністю чистої води, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.