На території окупованого Росією Криму почала працювати китайська платіжна система UnionPay. Вона є конкурентом Visa и MasterCard на міжнародному ринку.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Окупаційна влада півострова за допомогою китайського аналога хоче замінити світові платіжні системи. Вони раніше призупинили будь-які операції з обслуговування своїх карт на території Криму. Причиною їх виходу з території окупованого Криму стали введення санкції з боку США.

На даний час карти китайської системи UnionPay приймають у шести містах півострова. Зокрема, у Сімферополі, Севастополі, Ялті, Євпаторії, Саках і Керчі. Платіжні картки UnionPay випускаються на півострові, в основному, в рамках зарплатних проектів для місцевого населення.

Читайте також: У Держдумі запропонували відправляти росіян в армію замість в'язниці

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що раніше Росія заявили, що затримуватиме фінансування анексованого Криму. Програму розвитку "скорегували".

Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв зазначив, що хоча програма виконується "не без труднощів", вона все ж не буде скорочена, а тільки буде здійснюватися з затримками.