Член комітету Держдуми РФ Олексій Діденко (ЛДПР) готує проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу РФ і в ФЗ "Про військовий обов'язок і військову службу". Про це пишуть Известия.

Законопроект передбачає запровадження нових виховних заходів для осіб, які вчинили ненасильницькі злочини невеликої та середньої тяжкості.

Зокрема, за подібні злочини, вчинені чоловіками вперше у віці від 18 до 45 років, Діденко пропонує як альтернативу кримінальному покаранню, у тому числі позбавлення волі, обов'язок проходження військової служби у Збройних силах Росії.

На думку автора законопроекту, це нововведення дозволить більш гуманно підходити до питання перевиховання громадян, які вперше засуджені за незначні злочини, а також певною мірою вирішить і питання з переповненістю місць позбавлення волі.

У ході підготовки законопроект буде деталізуватися в частині визначення статей, в яких зможе застосовуватися нова виховна міра. Термін служби в армії буде дорівнює терміну позбавлення волі, зазначеному в цих статтях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Депутата Держдуми, який був проти окупації Криму, арештують

Як повідомлялося раніше, у Держдуму РФ надійшов законопроект, що передбачає проведення хімічної кастрації для осіб, які вчинили сексуальні злочини проти неповнолітніх. Його автором є сенатор від Владимирської області, член партії "Справедлива Росіїя" Антон Беляков.