Спеціальний представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі по Україні Мартін Сайдік відзначив прогрес у відновленні інфраструктури в зоні конфлікту на Україні, передає БЕЛТА.

"Є значні кроки з відновлення залізничного сполучення і ліній електропередачі. Можна сказати, з кожним днем збільшуються обсяги постачання вугілля на територію, підконтрольну уряду України. Звичайно, це дуже важливо для енергопостачання, зокрема взимку. Але, повторю, в цьому питанні дуже важливо вирішити проблему розмінування", - сказав він.

Сайдік зазначив, що робоча група з економічних питань сконцентрована на проблемі відновлення водопостачання. "Сьогодні вона продовжила розмову про це, але, знову ж, це пов'язано з питанням розмінування території", - підсумував спецпредставник ОБСЄ.

Читайте також: Сепаратисти глушать безпілотники ОБСЄ під Донецьком і Маріуполем

Згідно зі звітом спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі за 19 жовтня, сепаратисти перешкоджають повітряному моніторингу. Зокрема зафіксовано застосування сепаратистами радіоелектронних приладів для "заглушки" безпілотників ОБСЄ.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще