Скандал з приводу друку бюлетенів у друкарні олігарха Ріната Ахметова в Маріуполі набирає обертів.

Як повідомляє міський сайт 0629.ua, сьогодні члени територіальної виборчої комісії направили в Центральну виборчу комісію, розташовану в Києві, телефонограму, в якій 11 людей висловили недовіру голові Ірині Юдіній.

На засіданні члени ТВК вимагали у неї надрукувати бюлетені в незалежній друкарні, а не в "Приазовському робочому". З цього питання ТВК засідала двічі.

Ірина Юдіна почала ранкове засідання з порядку денного, в який включила голосування за прийняття вже надрукованих бюлетенів, але на підтримку цього висловилися тільки п'ять чоловік.

Член комісії Сергій Адарченко заявив, що не доторкнеться до бюлетенів.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Під час засідання в суді члени ВО "Батьківщина" відстоювали право друкувати бюлетені для голосування на місцевих виборах в іншій друкарні.

Голови районних виборчих дільниць заявили, що необхідно провести чесні вибори.

Після обіду на другому засідання також не досягли консенсусу стосовно цього.

Представники демократичних сил впевнені, що Рінат Ахметов забезпечив собі перемогу на виборах, тому що до складу територіальної виборчої комісії призначили екс-регіоналів і вивели з неї членів "Блоку Петра Порошенка".

Читайте також: Під ЦВК протестували проти фальсифікацій в Маріуполі з опудалом Охендовського (фото)

Нагадаємо, що вчора відбувся мітинг демократичних сил, на який місцеві жителі прийшли з плакатами "ЦВК здала Маріуполь", "Вставай, Маріуполь", "Маріуполь не здамо Ахметову".

Після мітингу активісти штурмували друкарню.