Бойовики ведуть активну розвідку і здійснюють мінування місцевості на Донбасі. Про це координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, також тривають обстріли з метою провокації українських військ на вогонь у відповідь.

У багатьох випадках на позиціях терористів, які влаштовують провокації, перебувають представники російських і підконтрольних терористам ЗМІ. Вони приїжджають туди, щоб фіксувати вогонь у відповідь сил АТО у разі його відкриття.

Читайте також: Терористи активно зображують відведення техніки - Тимчук

Тимчук зазначив, що за останню добу в районі н.п. Гольмівський дві групи піхоти бойовиків намагалися спровокувати українські війська на відкриття вогню. Одна з них зайняла позиції на нейтральній смузі, друга обстрілювала місцевість біля опорного пункту сил АТО. Після цього терористи відступили. Також протягом доби в цей район додатково прибули 80-90 бойовиків.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Головне за 5 травня: доплати пенсіонерам уже влітку, можлива смерть Віктора Павліка та новий тариф на світло Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

За словами Тимчука, противник проводить розвідку в районі Кримського, Щастя, Попасної, Зайцевого та на інших територіях.