Керівництво Донецької області планує з 26 жовтня розпочати перевірки на металургійних заводах у місті Маріуполі. Їх промоніторять на дотримання екологічних норм.

Про це повідомив голова Донецької обласної цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час засідання колегії, передають "Новости Донбасса".

Він зазначив, що перевірки почнуть після проведення місцевих виборів, щоб ніхто не звинувачував у політизації цього процесу.

"Чому кожен день не штрафували ММК ім. Ілліча і Азовсталь?" - обурився керівник області.

Жебрівський розповів, що Криворізький металургійний завод сплачує різні екологічні виплати на суму в 250 мільйонів гривень. Його потужності в 1,5 менше за маріупольські заводи, які платять 90 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Читайте також: У Маріуполі мітингували проти Ахметова (фото)

Жебрівський проведе в Маріуполі спільне засідання з представниками Міністерства екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, український мільярдер Рінат Ахметов отримав повний контроль над ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" і ПрАТ "Ілліч-Сталь" у 2010 році.

До групи компанії "Метінвест" також увійшов і "Азовсталь". Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" з часткою у 71,25% і група компаній "Смарт-холдинг" - 23,75%. Рінату Ахметову "СКМ" належить повністю.