На незаконному піщаному кар'єрі в Голосіївському національному парку продовжується видобуток піску, незважаючи на заборону.

Про це повідомляє LB.ua.

Раніше місце видобутку піску охороняли співробітники міліції. Але через те, що силовики зараз охороняють порядок перед виборами і під час самого голосування, кар'єр знаходиться без охорони. Цим і скористалися добувачі. З техніки зірвані пломби, роботи з видобутку піску продовжилися.

Активісти і директор національного парку намагалися цьому перешкодити. Але до приїзду міліції працівники втекли, або сховалися в будівельних вагончиках.

Незаконний видобуток піску в заповіднику призвів до обміління річки Сіверки, а також висиханню заболоченого лісу в заказнику Лісники.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Вінничанка піклується про 75 тварин в маленькому будинку (фото)

Це призводить до загибелі червонокнижних рослин і тварин - зокрема, європейської болотяної черепахи.

Очевидці стверджують, що по всій території кар'єру розкидані тушки загиблих бобрів і качок. А вся місцевість загиджені відходами.