У Львові безпритульні, які зареєстровані у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб, зможуть проголосувати у день виборів.

Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, допомагає з реєстрацією переважного місцезнаходження, інформує ZAXID.NET.

"Львівські безхатченки матимуть право проголосувати, оскільки тимчасова реєстрація дає можливість зробити волевиявлення. Це дуже важливо для суспільства, яке прагне інтегруватись в єдину Європу", – зазначив в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Зокрема, у 2015 році на облік поставлено 235 безпритульних, понад 200 осіб отримали реєстрацію переважного місця перебування за юридичною адресою Центру, 77 осіб отримали паспорти. Загалом від початку роботи Центру тут було зареєстровано більше 2 тисяч осіб.

Читайте також: У день виборів Україна переведе годинники

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Наші підопічні зможуть проголосувати на виборчому окрузі, до якого за адресою розташування належить Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб. Станом на сьогоднішній день ми вже отримали для бездомних запрошення до участі у волевиявленні", – додав в.о. директора Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб Олександр Бородін.

Центр обліку єдиний у місті державний заклад, який здійснює соціальне обслуговування безпритульних громадян.