У місті Вишневе під Києвом міліція затримала 4 людини за спробу підкупу виборців з метою схиляння голосувати за кандидата на посаду міського голови. Про це йдеться в повідомленні громадянської мережі "Опора".

Міліція відмовилася називати прізвище кандидата за якого здійснювався підкуп, однак в прес-службі МВС у Київській області повідомили, що ці люди мали при собі 8 тис. гривень і списки виборців, котрим вони вже видали гроші і котрим збиралися. За цим фактом триває слідство.

Покарання передбачено Кримінальним Кодексом України, в частині 1, статті 160, де сказано, що пропозиції, обіцянки або одержання виборцем неправомірної вигоди за вчинення чи не вчинення будь-яких дій, пов'язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права або права голосу карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Читайте також: Житомирським виборцям не додали бюлетеня, а в Запоріжжі - зайві

Нагадаємо, станом на 13:00 органи внутрішніх справ України отримали 342 повідомлення про порушення під час голосування на місцевих виборах. Зокрема, зареєстровано 36 фактів підкупу виборців, найбільше таких випадків виявлено в Закарпатській області й Києві - по 8.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще