Прихильники політичної сили "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" влаштували під будівлею Центральної виборчої комісії України акцію протесту.

Активісти вимагають не скасовувати проведення другого туру виборів глави міста Павлограда в Дніпропетровській області. В руках учасників мітингу плакати з гаслами "Ні сваволі в Павлограді", "Нелегітимна ЦВК - іди додому", "Руки геть від патріотів! Волю Ярославу!" - повідомляє УНН.

Так, кандидат на пост мера Павлограда від УКРОПу, ветеран АТО Євген Терехов заявив, що екс-"регіонали", які зараз представляють "Опозиційний блок", після першого туру виборів у Павлограді намагаються штучно занизити кількість виборців в місті, щоб не проводити другий тур , у якому змагатимуться сам Терехов і кандидат від "Оппоблока" Анатолій Вершина.

"Станом на 30 вересня в Павлограді було 92856 виборців, у день виборів було 90255, і вже після виборів на наступний день виявилося, що у нас 89850 осіб", - зауважив він.

Читайте також: Люди не пішли голосувати через непрозору і незрозумілу систему виборів

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Терехов зауважив, що на підставі таких даних "Оппоблок" лобіює в ЦВК скасування другого туру виборів павлоградського голови, так як двотурову систему впроваджують тільки у випадку, якщо кількість виборців перевищує 90 тисяч.

За словами Терехова, з подачі його конкурента Анатолія Вершини, який раніше був міліціонером, вже два місяці члена УКРОПу тримають у СІЗО за надуманим звинуваченням, у той час як у місті продовжують переслідувати патріотів.

Крім цього, член політради УКРОПу Денис Борисенко подав до ЦВК звернення з вимогою не змінювати порядок виборів, так як на сайті ЦВК у Павлограді досі зареєстровано більше 90 тисяч виборців.