У Запоріжжі затримали активного антиукраїнського пропагандиста. Про це повідомляє СБУ.

Як вдалося з'ясувати, представник терористичної організації "ДНР" вийшов на запорожця через Інтернет та за грошову винагороду запропонував йому розміщувати в соціальних групах антиукраїнські матеріали.

Основним завданням інтернет-пропагандиста було розміщення у російських соцмережах спеціально підготовлених сепаратистами повідомлень на підтримку "ДНР" та "ЛНР". Він поширював антиукраїнські матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу України та до громадської непокори діючій владі. Також чоловік надавав інструкції, як уникнути мобілізації.

Читайте також: Пропагандист "ДНР" отримав 3,5 роки колонії суворого режиму

Під час обшуків у нього вдома правоохоронці виявили комп'ютерне обладнання з доказами антиукраїнської діяльності.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно групу антиукраїнських пропагандистів затримали також у Миколаєві.

Зловмисники розповсюджували листівки з антиукраїнською пропагандою, проводили акції проти влади та наносили зображення з проросійською символікою у публічних місцях.