У Чернівцях на сесії міської ради депутати прийняли рішення про перейменування 53 вулиць міста, інформує УНН.

Згідно із законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", семи вулицям та провулкам повернули історичні назви.

Таким чином, у Чернівцях знову з'явилися вулиці Банкова, Синагоги, Кобринської, провулок Шпитальний.

Чимало вулиць та провулків отримали назви на честь видатних особистостей, наприклад Івана Мазепи, Данила Галицького, Пилипа Орлика, Гетьмана Дорошенка, Богдана Крижанівського, Василя Стуса, Ярослава Мудрого та інших. Окрім того, з'явилися вулиці: Бесарабська, Лемківська та Бойківська.

Читайте також: Під "декомунізацію" потрапляють 908 міст і сіл

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Щоправда, дві вулиці - Маршала Жукова та Бульвар Героїв Сталінграда, перейменувати так і не вдалося, частина депутатів не захотіли їх перейменовувати. Дане питання вже розглядатимуть на сесії нового скликання.

Як повідомлялося раніше, сесія міської ради Дзержинська Донецької області на виконання закону про декомунізацію вирішила перейменувати місто на Торецьк. Міська рада вирішила направити клопотання про таке перейменування міста до Верховної Ради України, яка має такі повноваження.