Російська Федерація проводить переселення мешканців Тули, Архангельська та Астрахані до окупованого Криму. У тому числі переїжджають сім'ї військовослужбовців.

Про це пише УНІАН.

"Вони переселяють людей. Вони завозять зараз так званих російських громадян назад до Криму, щоб поміняти думку", - сказав заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський.

Читайте також: Кримська "влада" порушила кримінальні справи проти учасників блокади

За його словами, вони спільно із правозахисниками фіксують численні порушення.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Згідно інформації Мустафи Джемілева, політика Росії схожа на її політику під час першої окупації.

"Вони створювали умови, що змушують корінне населення залишати територію Криму, і в той же час, в масовому порядку завозили росіян з внутрішніх областей Росії", - повідомив він.

Сім'ям військових видають у Криму земельні ділянки на дуже пільгових умовах, а потім ще допомогу для побудови житла.

За його словами, територія півострова практично закрита для моніторингу з прав людини для всіх незалежних міжнародних організацій.