Після численних обстрілів зі знищеного Донецького обласного краєзнавчого музею зникли унікальні експонати зброї та скіфського золота.

Про це заявив редактор журналу "Музеї України" Віктор Тригуб - передає УНІАН.

"Там стався, ми вважаємо, величезний злочин, і ми зараз проводимо журналістське розслідування. Виявилося, що були замовлені обстріли Донецького обласного краєзнавчого музею, після чого його приміщення були розбиті, і після цього зникли унікальні колекції - скіфське золото, археологія, ювелірка, зброя. Вартість - це мільйони, десятки мільйонів доларів. Де воно поділося, ніхто не знає, ніхто не бачив", - розповів Тригуб.

За словами експерта, до зникнення причетні співробітники музею.

Також редактор наголосив, що Донецький краєзнавчий та художній музеї, що мають філії, розташовані на звільненій території, стануть базою для концентрації основних фондів, які вдалося зберегти.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Всі установи культури, які опинилися в зоні АТО на підконтрольній Україні території в Донецькій і Луганській області, всі працюють, всі фінансуються з державного бюджету, люди отримують зарплатню.

Читайте також: До окупованого Донецьку приїде замгенсека ООН

Хитрі музейники сховали експонати, частину фондів вони вивезли з окупованої території. І "ДНР", і "ЛНР" ніколи не ризикували грабувати музеї. Тому практично всі музеї вціліли", - зазначив Тригуб.