У Російській Федерації вирішили звернутись до міжнародних правозахисних організацій з проханням вплинути на Україну, яка, нібито, переслідує мешканців Криму - "російських громадян".

Про це пише кримське видання "Примечания".

"Член Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Олександр Брод готує звернення у зв'язку з арештом уродженця міста Старий Крим Олега Панькова", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Активісти кримської блокади затримали відомого бойовика ДНР

За словами правозахисника, екс-майору української міліції не пробачили участь в організації так званого "референдуму" 16 березня 2014, "коли 96,77% респондентів при явці 83,1%, підтримали приєднання Криму до Росії"

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Олега Панькова затримали 26 жовтня на пункті пропуску "Чонгар" в Херсонській області бійцями "Азов". За українськими законами затриманому загрожує до п'яти років позбавлення волі, - обурюється росіянин.

Він вважає, що на кордоні окупованого Криму і України "панує свавілля" та попереджає про небезпеку для кожного учасника кримського референдуму бути схопленим "бойовиками-неонацистами".

Нагадаємо, затриманий мешканець міста Старий Крим Олег Паньків був головою виборчої комісії на так званому референдумі в березні 2014 року. Також, він раніше був військовослужбовцем української армії, однак після анексії Криму воював за "ДНР"