У п'ятницю, 6 листопада, прикордонники Харківського загону на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Тополі" затримали два автомобілі з контрабандною сирною продукцією. Правопорушники намагались переправити сир до РФ, повідомили у Держприкордонслужбі.

"Отримавши оперативну інформацію про незаконне переміщення в нічний час товарів через лінію держкордону прикордонна мобільна група висунулась до можливого місця здійснення протиправної діяльності. У ході моніторингу ділянки інформація підтвердилася, правоохоронці виявили два "КамАЗи" української реєстрації. Помітивши прикордонників порушники відразу намагалися вдатися до втечі, при цьому проігнорували вимогу про зупинку", - йдеться у повідомленні.

Один автомобіль правоохоронці затримали відразу, застосувавши пристрій для примусової зупинки. Керував ним громадянин України 1982 року народження. Інша автівка, здійснивши небезпечний маневр, попрямувала в тил України, проте у ході пошукових заходів її виявили на околиці одного із сіл Дворічанського району Харківської області.

Обидва "КамАЗи" були завантажені сирною продукцією, а от жодних супроводжуючих документів на товар не було.

Читайте також: Угорці спіймали "на гарячому" українського контрабандиста цигарок

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Виявлену сирну продукцію вагою 17,9 тонн та 2 автомобілі, попередня сума оцінки яких склала майже 2 мільйони гривень, передано компетентним органам.

Нагадаємо, раніше на кордоні з Росією затримали 35 тонн контрабандного сиру та м'яса.