В Одеській області викрили цех, що займався обробкою бурштину та іншого каміння. Операцію спільно провела група у складі оперативних співробітників Державної прикордонної служби з Південного регіонального управління, Міністерства внутрішніх справ та представників прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Обшук приміщення, де розмістився цех, правоохоронці провели у ході реалізації оперативної інформації прикордонників та в рамках досудового розслідування за статтею Кримінального кодексу "придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом".

Під час перевірки в приміщенні виявили 1,5 кг каміння бурштину, по півкілограма бірюзи та оніксу, станок для обробки каменів. Також правоохоронці знайшли в цеху оброблені зуби кашалота і дикого кабана.

Читайте також: 18-річний волинянин у гаражі ховав бурштин (фото)

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Згідно з попередньо інформацією всі зазначені предмети в майбутньому планували незаконно переправити з України до Китаю.

В даний час правоохоронці проводять заходи по документуванню протиправної діяльності. Фахівці підраховують виявлені товари.