У зоні АТО українська сторона завершила відведення всіх типів озброєння калібром менше 100 міліметрів від лінії розмежування. Про це повідомив речник АТО Леонід Матюхін, пише УНН.

"По всіх напрямках в зоні проведення АТО фактично завершився процес відведення всіх видів озброєння: танків, артилерії та мінометів. Ми вже повністю відвели все, що було обговорено мінськими домовленостями", — сказав він.

За словами Матюхіна, юридично констатувати завершення всіх етапів відведення озброєння на Донбасі можна буде тільки після завершення верифікації представниками місії ОБСЄ.

Читайте також: Бойовики обстріляли Донбас із гранатометів та кулеметів 20 разів

"З юридичної точки зору, остаточно можна сказати, що ми все відвели тільки після того, як пройде верифікація місією ОБСЄ. Важливо зазначити, що коли ми вже відвели міномети калібром менше 100 міліметрів, вчора наших військових обстрілювали з цих мінометів", — зауважив він.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що процес верифікації відведених від лінії розмежування мінометів триватиме з 10-го до 12-го листопада.