Двоє мешканців Житомира, які брали участь у бойових діях на боці терористичного угруповання "Оплот" т. зв. "ДНР", постануть перед судом. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Було встановлено, що у травні минулого року зловмисники – до недавнього власники однієї з приватних служб таксі – за власним бажанням приєдналися до незаконного збройного формування "Оплот".

Вони пройшли навчання з бойової та спеціальної підготовки у незаконному таборі на тимчасово окупованій території Донецької області.

Після цього бойовики "пішли на підвищення" та стали командиром і заступником командира одного з підрозділів "Оплоту".

В їх обов'язки входило керування та корегування артилерійськими обстрілами позицій сил АТО, у тому числі розташованих у районі Донецького аеропорту.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Читайте також: Терористку "Оплоту" засудили у Запоріжжі

Бойовики координували діяльність блокпостів сепаратистів, забезпечували підрозділи зброєю, боєприпасами та бойовою технікою, а також вербували найманців для участі у бойових діях.

Суд наклав арешт та майно підозрюваних: земельну ділянку з недобудованим будинком, 2/3 квартири у Житомирі та автомобіль.

Матеріали кримінальних проваджень вже скерували до суду.

"Оплотівцям" загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.