Ленінський районний суд Миколаєва виніс вирок особистому охоронцю ватажка терористів Дениса Пушиліна та ще одному терористу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники приєдналися до бойовиків ще влітку 2014 року у Донецьку. Правоохоронці встановили, що затримані були активістами "антимайдану", брали участь у антиукраїнських акціях навесні минулого року в Миколаєві та Одесі. Після навчань у спеціальному таборі поблизу Донецька були зараховані до різних банд.

"Охоронець" також контролював процес надходження до його "шефа" готівки від реалізації корупційних схем та слідкував, щоб вона не привласнювалася іншими ватажками.

Читайте також: Пушилін заявив, що після "перевороту" залишиться представником у Мінську

Інший зловмисник разом з "казачками" особисто брав участь у обстрілах з гранатомету позицій українських військових та мирних населених пунктів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Співробітники Служби безпеки затримали обох зловмисників у грудні минулого року в Миколаєві, куди вони прибули для вербування найманців.

Суд визнав винними бойовиків у створенні терористичної групи та незаконному поводженні зі зброєю. Їх засудили до восьми років позбавлення волі.